Szkolenie Paweł Serafin cz2
16 sty 2020
Wow ! 3 dni intensywnych warsztatów kulinarnych na najwyższym poziomie za nami. Wielkie podziękowania dla super nauczyciela Szefa Kuchni
Paweł Serafin
Podczas szkolenia polecieliśmy bardzo szeroko, zaczynając od tradycyjnej polskiej spiżarni, pracowaliśmy nad konfiturami, zalewami, dżemami, syropami… trudno byłoby zliczyć. Następnie na warsztat trafiły ryby, jesiotr, karpie, pstrągi. Później mięsa, rozebraliśmy na części pierwsze gęś, zrobiliśmy carpaccio z jelenia, przygotowaliśmy wieprzowinę na słodko w bakaliach. Paweł cudownie dzielił się swoją ogromną wiedzą, zahaczaliśmy o polską kuchnię przedwojenną, królowały buliony. Testowaliśmy połączenia tradycyjnych smaków w nowoczesnych wydaniach. Długo by pisać, a i tak bym coś pominął
Pracując wspólnie przez 10h dziennie skompresowaliśmy ogrom wiedzy.

Jednym słowem, wielkie WOW !
A my zapraszamy do nas do restauracji. Serwujemy gołąbka z ciecierzycy z konfiturą z cebuli oraz karkówkę na grzybach leśnych w towarzystwie kaszy pęczak i kiszonek z czerwonej kapusty i dyni.